Percussie en contact

Het Inspiratiehuis Arnhem organiseert regelmatig zg inspiratiepodia. Daar kan het publiek zich laten verrassen en inspireren door diverse sprekers die de ‘achterkant’ van hun CV belichten. Ze vertellen hun persoonlijke verhaal over hun passie, hartstocht en levenspad.Verhalen die in de kern gaan over geluk en plezier, over hindernissen en beren, over links- of rechtsom datgene doen wat ze het liefst willen.

Het InspiratiePodium Arnhem staat iedere keer op een andere, bijzondere plek in Arnhem. Steeds zoekt Maria Mazerakis, de oprichtster en eigenares van Inspiratiehuis Arnhem, een plek die ‘iets’ met haar doet, haar raakt of die haar met verwondering doet kijken. Vaak is het een plek die niet ‘af’ is; een atelier, een werkplaats, een ondergrondse…

Op 19 september j.l. vond het InspiratiePodium plaats in het atelier van Jit Nieuwenhuis. Jit is kunstenaar en maakt schilderijen die uitnodigen om te blijven kijken en er elke keer weer iets nieuws in te ontdekken.

conga'sIkzelf was uitgenodigd om met muzikant Niek Edeling, die al eens eerder voor het Podium speelde (op verschillende instrumenten), de sfeer van het verhaal en de dynamiek van de sprekers om te zetten in muzikale improvisaties. Samen met het bekende ‘gedicht van de avond’ van Pauline Meijwaard én een mooi en divers gezelschap van mensen, werd het zoals zo vaak een inspirerende avond. Op de Pinterest Pagina van het Inspiratiehuis kun je alle bijdragen van dit 10e Podium inclusief onze muzikale improvisaties op video zien.

Deze vorm van muzikale  feedback heeft meestal een trefzeker en beroerend effect. Niek en ik hebben beide jarenlange ervaring met deze vorm van feedback geven. Wil je eens binnen je eigen team op deze verfrissende en speelse manier contact met elkaar maken, een telefoontje is genoeg.

Over Dries Oosterhof Organisatiebegeleiding

Dries Oosterhof (1947), drs.Andragogiek, begeleidt directie- en management(teams) bij organisatie- en leiderschapsontwikkeling en is gespecialiseerd in het in goede banen leiden van weerbarstige en vaak ongrijpbare vraagstukken in het spanningsveld van mens en organisatie. Is auteur van het boek 'Leiderschap in Contact" waarin hij zijn ervaringen en concepten uiteenzet en daarbij gebruik maakt van de relazen van 8 leiders, die hun organisatie 'in contact' aansturen. Leiderschap in Contact gaat ervan uit dat contact van doorslaggevende betekenis is voor de effectiviteit van leiderschap en een basale factor vormt voor de impact van de leider op zijn mensen, de organisatie en zijn omgeving.
Dit bericht is geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink.