Masterclass ‘Regie vanuit de kern’

De leider als regisseur                                                                                                               Een unieke persoonlijke reis door theater- en leiderschapsland.

regisseur 4

Een paar maanden geleden belde Theo van der Ven me op, hij had een ingeving: hij wou me in contact brengen met Bert Barten, een goede relatie van hem en succesvol producent/regisseur van theaterspektakels op locatie: Storm (1997), Dante (2001), Faust (2002), Odyssee (2004) en Don Quichot in Holland (2009). Hij had het idee dat er wel eens een klik zou kunnen ontstaan en aangezien Theo en ik elkaar al jaren kennen en regelmatig in netwerkverband bijeenkomen, maakten we er niet veel woorden aan vuil. En warempel: vanaf het allereerste begin was  er met Bert die klik, van het unieke soort dat je blij maakt: van manier van kijken tot inhoud, van stijl van werken tot kwalitatieve aanvulling, van vakman tot mens.

Bert blijkt na zijn theatertijd ook in de trainings- en coachingswereld verzeild geraakt en organiseert jaarlijks onder de vlag ‘I am Present’ trainingen in Chateau Le Gressoux in het Franse Saonegebied.  Theo (als initiatiefnemer en organisator) en Bert en ikzelf (als begeleiders) staan nu aan de basis van een uniek programma, dat een fascinerende samensmelting is van theaterregie en leiderschap.  We noemen het ‘Regie vanuit de Kern’. een krachtig en vernieuwend weekprogramma, waarin de deelnemende leidinggevenden met hun organisaties centraal staan. Vanuit deze positie maak je een persoonlijke transitie door, maar bovenal leer je de opgedane impulsen op jouw eigen ‘Bühne’ in te zetten. Er worden tal van bruikbare en verhelderende inzichten en methodieken aangereikt die iedere dag opnieuw te gebruiken zijn. Je leert deze om te zetten in tastbaar resultaat.

Uitgangspunt voor deze Masterclass is dat de regierol van de leider aan kracht wint door een goede balans te genereren tussen het contact met jezelf en jouw organisatie. Een disbalans resulteert veelal in ongewenste spanningen in zowel de organisatie als haar leider. Dit gaat uiteindelijk ten koste van de beoogde organisatiedoelen.

Deze intensieve 5-daagse Masterclass staat dan ook volledig in het teken van de verbinding van je persoonlijke ontwikkeling met de regievaardigheden binnen je eigen leiderschapsrol.  Het gaat hierbij om andere manier van regie voeren dan we gewend zijn: kernachtig in je boodschap,  inspirerend in de overdracht, overtuigend door een evenwichtige  persoonlijkheid

Door de levendige afwisseling van praktische reflectie-, visualisatie- en presentatie-oefeningen én persoonlijke ontwikkeling, ondersteund door verinnerlijking met behulp van  ‘Mindfulness en Awareness’, ontstaat een versterkend effect met als resultaat: ‘Regie vanuit de Kern’. 

Prachtige locatie:

Gressoux binnenplaats‘Regie vanuit de Kern’ vindt zoals gezegd plaats in ‘Chateau De Gressoux’ . Het is een karakteristiek Frans landhuis, gelegen op de top van een heuvel, middenin een beschermd natuurgebied in de Haute Saône. De rust is er weldadig en vormt een prettige en ontspannen leeromgeving. Het landhuis ligt op de weg van Auxon naar Bougnon, op circa 8 km van Vesoul. De afstand vanaf Utrecht is circa 650 km.

Datum: 2 – 9 oktober 2016 (Aankomst zondag in de loop van de middag, vertrek zaterdagochtend)

Gedetailleerde informatie over programma en kosten klik op MASTERCLASS Regie vanuit de kern, je kunt ook mailen naar regievanuitdekern@gmail.com of bellen met  06 12 97 12 18 (Theo van der Ven) of 06 54 30 41 66 (mijzelf).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *