Masterclasses ‘Regie vanuit de Kern’ in 2016/2017

Leiderschap en theater

In De Gids van 2 juni j.l. publiceert schrijver en jurist Maarten Asscher het essay ‘De rol van leider’. Daarin pleit hij voor erkenning van de theatrale aspecten van leiderschap. Leiderschap dat sterk gericht is op degenen voor wie de leider zijn of haar rol vervult. Eén definitie van leiderschap spreekt hem bijzonder aan: ‘Leadership is the ability to act and to enable others to act.’ In dat woord ‘act’ zit volgens hem niet alleen het begrip ‘handelen’, maar ook een connotatie van toneelspelen, acteren. Leiderschap, in deze benadering, is altijd een wisselwerking tussen hoe iemand is en hoe iemand handelt. Tussen de persoonlijkheid en het gedrag dat iemand vertoont, wanneer de omstandigheden dat vereisen.

De wet van de situatie

 Iemand is daarmee niet  leider, maar vertoont leiderschap op momenten dat het erop aankomt. Fascinerend om te zien hoe gelouterde trainers met het ene team succes boeken en effectief leiderschap vertonen en elders de boel maar niet op gang kunnen krijgen.  Maarten Asscher sluit dan ook perfect aan op de uitdrukking ‘handelen volgens de wet van de situatie’ van managementconsultant Marie Parker Folett, die al rond 1900 (!) vanuit dit principe werkte.  En….hij sluit ook naadloos aan op onze visie op leiderschap, zoals die in de Masterclass ‘Regie vanuit de Kern’ tot uitdrukking komt.

Masterclass ‘Regie vanuit de Kern’; een krachtige synthese

Logo Leiderschap in ContactZelfbewustzijn, leiderschap én regievaardigheid gaan in deze Masterclass hand in hand. Wie je bent, wat je wilt bereiken en hoe je dat met je mensen ‘op de Bühne’ zet, worden tot een krachtige synthese gesmeed. Steeds zoomen we in op jouw eigen actuele situatie en brengen gecompliceerde zaken terug tot de kern en onderzoeken hoe je dat in je handelen tot uitdrukking brengt. Het zijn ware ontdekkingsreizen: levendig, leerzaam en inspirerend. Logo I am Present               Theaterregisseur Bert Barten (I am Present) en Organisatie – en managementcoach Dries Oosterhof (Leiderschap in Contact) bundelen daarbij hun theatrale en contactuele krachten.  De organisatie van het traject is in handen van transitie-manager Theo van der Ven.

Masterclasses in 2017, Informatieavonden najaar 2016

In de eerste helft van 2017 organiseren we twee keer  de Masterclass ‘Regie vanuit de Kern’. In het voorjaar in Nederland, in de vroege zomer in een mooi landhuis in Frankrijk. In Nederland in een opzet van  3 x 2 dagen (incl. 3 overnachtingen) en in Frankrijk 6 dagen achtereen (zondagavond t/m zaterdagochtend). Aan jou de keuze. Voor meer informatie klik hier naar  de digitale brochure. Op één van drie informatieavonden in het najaar van dit jaar kun je ervaren wat ‘Regie vanuit de Kern’ voor je kan betekenen. Op 23 november in Amerongen (U), op 30 november in Haarlem (NH) of op 7 december in Dwingeloo (Dr). Informatie over de drie locaties volgen na aanmelding.  Aanmelden kan via regievanuitdekern@gmail.com of via 0654304166

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *