Mijn werkbio

“…Als zoon van een elektricien was ik al jong vertrouwd met de werking van elektrische apparaten. Ik zag de moeite die mensen in de jaren 60 hadden met de bediening van zulke toen als ingewikkeld ervaren machines. Vaak zat ik als jonge jongen op verzoek van mijn vader bij klanten om voorlichting te geven. Je zou ook kunnen zeggen: om mens en techniek dichter bij elkaar te brengen. Achteraf gezien een unieke service van de firma Oosterhof. Na mijn studie Andragologie (Veranderkunde) 1974 en na ruim 45 jaar ervaring in het organisatiebegeleidingswerk – in de rol van executive coach, sparringpartner, opleider, intervisor of team- en organisatiecoach – ervaar ik nog steeds diezelfde sensatie van intermediair zijn. Nu richt ik me op een nog spannender onderwerp: de verbinding tussen de mens, zichzelf (!), de diverse stakeholders en ja, ook de organisatie met haar heel eigen karakter. Ook hier geldt: als er geen contact is stroomt het niet…. Mijn werk lijkt wel bedoeld om mijn opdrachtgevers vertrouwder te maken met de menselijke logica, onlogica, principes en mechanismen binnen een organisatorische context. En…..hoe je daar zelf zó en op je eigen manier mee omgaat, dat zowel individu als organisatie aan kracht winnen. Zodat je met recht kan spreken van een win-win situatie. Dit uitgangspunt vormt de basis van mijn werk.

In 1986 kreeg ik de kans ook internationaal aan de slag te gaan, in eerste instantie in Kenia, later ook in diverse Europese landen, met name Duitstalige. Het boeiende daaraan is dat ik de gelegenheid heb mijn ervaringen en denkbeelden te toetsen in landen en organisaties met andere culturen en gewoontes. Mede daardoor ken ik het belang van de factor tijd. Het geduld dat nodig is om er achter te komen wat er werkelijk speelt in een organisatie. De tijd die het vraagt om een gecompliceerd vraagstuk tot zijn essentie terug te brengen, hoewel ik soms al na een half uur meen aan te voelen waar de schoen wringt.

Tot slot: een belangrijk aspect in mijn leven is muziek en met name ritme. Ik speel slagwerk. In de loop der tijd ben ik deze hobby gaan integreren in mijn werk in de vorm van muzikale portretten. Hoe dat in zijn werk gaat? Bel of mail maar even.